Articole      Teste de dezvoltare      Convorbiri on-line      Carti
  Stiri      Protectia copilului      Acces membri      Forum
Irenaeus Eibl-Eibesfeldt
Iubire si ura

O preocupare intensa a specialistilor din multe domenii ale cunoasterii a fost dintotdeauna "granita" dintre innascut si dobandit...
Manfred Dopfner, Stephanie Schurmann, Gerd Lehmkuhl - Copilul hiperactiv si incapatanat - Ghid de interventie pentru copiii cu tulburari hieprchinetice si opozitionale

Copilul hiperactiv si incapatanat

Cartea se adreseaza, asa cum precizeaza si autorii, atat parintilor, educatorilor cat si medicilor si psihologilor. Insa, volumul a fost scris in dorinta de a oferi, in principal, parintilor care au copii hiperactivi si incapatanati un sprijin semnificativ in depasirea dificultatilor cu care se confrunta.

Daca aveti un copil (cu varsta intre 3 si 12 ani) cu probleme comportamentale (crize de furie, revolta, impulsivitate, agitatie, agresivitate, propbleme de concentrare a atentiei), cartea va ofera un ajutor real in educarea acestuia, fara sa va dezvaluie vreo cale magica de a elimina toate problemele. Va indruma sa va dezvoltati niste abilitati, atat dvs. cat si copiii, astfel incat sa deveniti capabili sa rezolvati o parte din probleme sau sa le puteti, cel putin, evita.

In prima parte a cartii, veti gasi raspunsurile la intrebarile pe care si le pun frecvent parintii care au copii cu comportamente de tip hiperactiv si/sau opozant: Cum recunoastem un copil cu astfel de manifestari? Care sunt cauzele acestor comportamente? Cum se dezvolta in continuare acesti copii? Cum poate interveni familia in aceste situatii? Cine va poate ajuta?

Partea a doua cuprinde un ghid pentru parinti. Ghidul prezinta o modalitate de interventie in 14 pasi cu scopul de a diminua problemele comportamentale. Sugestiile din cadrul acestei parti va ajuta sa identificati corect cu ce tip de problema va confruntati si sa luati masurile adecvate pentru a optimiza relatia cu copilul. Astfel veti putea gestiona situatiile problematice care apar zilnic.

Partea a treia este alcatuita din mai multe exemple concrete de interventie in anumite situatii tipice: Ce sa fac atunci cand copilul meu ma enerveaza? Cum sa reactionez la crizele de furie ale copilului? Cum sa rezolv "razboiul" zilnic cu temele de acasa?

In partea a patra a cartii sunt prezentate fise de lucru utile pentru a pune in aplicare modalitatile de interventie propuse in capitolele anterioare, unde sunt precizate si indrumarile pentru utilizarea acestor fise.

Ultima parte a cartii contine memo-carduri. Acestea va ghideaza pas cu pas in interventia dvs. Indrumarile de folosire a lor se regasesc in partea a doua si a treia a cartii.

Volumul are la baza programul de terapie petnru copii cu probleme comportamentale de tip hiperactiv si opozitional (THOP) elaborat de autori tinand cont de studiile efectuate la Clinica si Policlinica de Psihiatrie si Psihoterapie pentru copii si adolescenti din cadrul Universitatii din Koln.


Manfred Dopfner, Stephanie Schurmann, Gerd Lehmkuhl - Copilul hiperactiv si incapatanat - Ghid de interventie pentru copiii cu tulburari hieprchinetice si opozitionale
Asociatia de Stiinte Cognitive din Romania, 2004, 253 pagini


Joi, 9- 2005
Cristina Dragulin, psiholog
 Manfred Dopfner, Stephanie Schurmann, Gerd Lehmkuhl - Copilul hiperactiv si incapatanat - Ghid de interventie pentru copiii cu tulburari hieprchinetice si opozitionale
 Irenaeus Eibl-Eibesfeldt - Iubire si ura
 Eric Berne - Jocuri pentru adulti - Psihologia relatiilor umane
 Mihaela Roco - Creativitate si inteligenta emotionala
 Sigmund Freud - Nevroza la copil
 Donald W. Winnicott - Convorbiri psihanalitice cu parintii
 Donald W. Winnicott - Consultatia terapeutica a copilului
 Kary Killen - Copilul maltratat


+ Jocuri pentru adulti - Psihologia relatiilor umane

+ Creativitate si inteligenta emotionala

+ Nevroza la copil

+ Consultatia terapeutica a copilului

Este strict interzisa copierea materialelor aflate pe acest site si reproducerea lor sub orice forma
fara acordul scris al autorilor sau al Catharsis Media. Si suntem foarte hotarati asupra acestui aspect!
© Catharsis Media 2004


    Catharsis Media 2004